העץ הנדיב תמיד – רק תנו לישון בשקט!

שני עצים מזן “תפוז סיני” מעטרים את הכניסה לקליניקה כשרפים על המשמר מברכים את הבאים בפירותיהם החמוצים-מתוקים ומראה מלבב.

אך לאחרונה, שמתי לב כי משהו לא כתמול-שלשום, עץ אחד (- הימני בתמונה) מלא בפירות וצמחיה עבותה בקרקעיתו ואילו האחר ללא פירות וללא צמחיה נוספת:

יש לציין כי מאז שהושמו העצים שניהם היו נדיבים עימי ועם באי הקליניקה, שניהם גידלו פרחים בד”כ באחידות ותאימות ובשניהם בעבר פרחו הפקעות שנשתלו באדמתם, אז מה קרה? מה גרם לשינוי?

בצד השני של הרחוב מצוי עמוד חשמל ועליו נתלו 2 פנסי רחוב חזקים:

כפי שניתן לראות קו אלומת האור מוסתר בחלקו בידי עץ האשכולית ועץ הקלמנטינות המופיעים בתמונה ומאפשרים חשיכה מסויימת לעץ התפוז סיני הימני ואילו העץ השמאלי “מופגז” תמידית באור מלאכותי החל מרדת החשיכה ועד הזריחה.

ומה אנחנו יכולים להסיק מכך? – שלילת חשיכה מאדם הינה דרך מקובלת בחדרי חקירות לגרום להתשה פיסית של הנחקר על מנת שמנגנוני ההגנה יחלשו ע”י פגיעה במנגון השינה והפחתת איכות השינה וכך כוח התנגדותו של הנחקר ועמידותו בחקירה תרד ותפגע.

זיהום אור

בחשיכה מוחלטת בלוטת האיצטרובל מפרישה מלטונין שהינו הורמון השינה, חשיפה לתאורה מלאכותית מעכבת את הפרשת המלטונין ופוגעת בתפקוד תקין של הבלוטה, פעילות הבלוטה כה חשוב לתפקודו התקין והשלם של האדם: מבעיות שינה, סטרס, בעיות קשב, חוסר איזון נפשי, מערכת החיסון, מערכת הרבייה, סוכרת, יכולת חשיבה גבוהה, פגיעה בחלימה ועוד…

בעמי המזרח ובמצרים העתיקה ידעו אודות הכוחות הגדולים שיש לבלוטת האיצטרובל על בריאותו של האדם ואף על הקשר לאפשרות להתפתחותו הרוחנית של האדם, במזרח בלוטת האיצטרובל נקראת גם העין השלישית:

שמות שונים משמעות אחת: העין השלישית = בלוטת האיצטרובל = Pineal Gland או Thalamus

בעת העתיקה במנזרים אחדות מהדרכים ל”הפעיל” את ה”עין השלישית” היתה להכנס למערה חשוכה לתקופות ממושכות ולהתבונן בחשיכה, תרגולים אחרים היו בין השאר בישיבה זקופה להתבונן בלהבת נר במשך לפחות 20 דקות ויותר, להתבונן מבט ישיר לשמש בשעות בין הערביים, להימנע מתזונה מעוררת כדוגמאת קפה או שתיה ומזון המכילים קפאין וכו’

תאורה מלאכותית נמצאת סביבנו כמעט בכל מכשיר חשמלי – תאורת לד, הנקודה האדומה שבמסך הטלויזיה או המזגן, שעון דיגיטלי, מסך טלפון, מסכי טלויזיה ועוד, ולכן ההמלצה החמה שלי אליכם: התרחקו מתאורה מלאכותית בשעות הקרובות לשינה, הדליקו נר, מנורת מלח, הנמיכו את עוצמת התאורה, החשיכו מסכים, התרחקו מטלפונים, טאבלטים או מסכי מחשב. התאורה נספגת לא רק באמצעות העיניים אלא גם באמצעות העור שלנו בדומה לעץ התפוז סיני שסופג את האור דרך העלים.

בברכת שינה ערבה

התגובות סגורות.

Create a website or blog at WordPress.com ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

Call Now Buttonלייעוץ טלפוני ותיאום תורים